I-ва награда за ученичката Мелани Ангеловска на тема “Магијата на карневалската маска”

Денес, 23.02.2023, се доделија наградите по повод распишаниот Конкурс за доделување награди за литературна творба (поезија и проза) на тема: “Магијата на карневалската маска” во библиотеката Благој Јанков – Мучето, Струмица.

Нашата ученичка Мелани Ангеловска од VIII одделение, заедно со својот ментор, професорката Катерина Д. Арсеновска, присуствуваа на оваа манифестација и им беа врачени признанија. Мелани се закити со диплома за освоена прва награда во категорија основни училишта.

Младите луѓе се тие кои треба да уживаат во пишаниот збор и да дадат придонес кон создавањето на истиот.

Честитки за наградената ученичка!