Донација од Бучен Козјак за почетокот на новата учебна година

За почетокот на новата учебна година, Бучен Козјак донираше школски прибор и брендирани ранчиња на дечиња во неколку училишта, меѓу кои едно од нив беше и...

СПОНА- СРПСКИ КУЛТУРНО ИНФОРМАТИВНИ ЦЕНТАР, ДОНИРАШЕ УЧИЛИШНИ РАНЦИ ПО ПОВОД ПОЧЕТОКОТ...

На почетокот на оваа нова учебна година 2023/24, традиционално  СПОНА- Српски културно информативни центар, донирше училишни ранци за првачињата од нашето училиште,  кои ќе го посетуваат...
logo karpos

Забрана за користење мобилни телефони во текот на наставата

Известување до сите ученици на нашето училиште ООУ Карпош с. Умин Дол со ПУ с. Љубодраг Куманово Согласно законот за настава на Министерството...

Среќно првачиња!

Некои збунети, некои возбудени, некои полни со самодоверба, а некои залепени за мама или тато, првачиња тргнаа во нова авантура наречена училиште. Тие беа дочекани во...

Започнува новата учебна година 2023/24

Почитувани родители и наши ученици! Ве известуваме дека започнува новата учебна година 2023/24, која што официјално стартува во петок на 1-ви септември и...

Првенец на генерација 2022/2023

За првенец на генерација во ООУ "Карпош" с. Умин Дол, Куманово беше прогласена Анѓела Цветковиќ, која во учебната 2022/23 година го заврши своето деветгодишно основно образование...

Одржан шаховски натпревар под мото “Безбедно лето за сите деца”

На ден, 16.08.2023, општинскиот совет за превенција на детско престапништво и Отсекот за превенција при СВР, со поддршка од ГШК Куманово, организираа шаховски натпревар за основните...

Одржан ликовен натпревар под мото „Безбедно лето за сите деца”

Отсек за Превенција од СВР Куманово и Општинскиот совет за Превенција на Детско престапништво, денеска организираа Ликовен натпревар за основни училишта, за деца од IV, V...

Довидување полуматуранти!

Денес, 13.06.2023 година, во нашето училиште, во организација на Општински совет за детско престапништво и отсек за превенција на СВР Куманово, се одржа манифестација посветена на...

МИО проект на ООУ “Карпош” с. Умин Дол во соработка со...

На 06.06.2023 година (вторник) ООУ "Карпош" с. Умин Дол, Куманово реализираше МИО проект во соработка со партнер училиште за МИО проекти ООУ"Битолски конгрес" с. Лопате, Куманово....