Шестоодделенците ја гледаа српската претставата “Дечак са кофером”

Денес, 29.09.2023, во Театар Комедија, со почеток во 11 часот гостуваше Мал театар Душко Радовиќ од Белград со претставата „Дечак са кофером“, како дел од МФДТ-Меѓународен фестивал на детски театри “Игор Маџиров” 2023. Претставата траеше 65 минути и беше наменета за деца постари од 11 години. Со таа цел, во организација на СПОНА-Српски културно информативни центар, седум ученици од шесто одделение кои го изучуваат предметот Јазик и култура на Србите, заедно со нивната наставничка Теодора Цветковиќ имаа можност да ја проследат претставата.

Одличната претстава остави силен впечаток не само кај учениците туку и кај возрасната публика. По завршувањето на претставата учениците имаа можност да поразговараат со глумците и да ги изразат нивните импресии и задоволството од истата.