Училишни активности по повод Детска недела 2023

„Детската недела“ која се одбележува секоја прва недела во месец октомври со цел развивање на општествената активност за афирмација на заштитата на децата, ширум училиштата во државата, така и во нашето се одржаа и ќе се одржат низа активности.

За време на траењето на „Детска недела”, од 2 до 9 октомври 2023 година, под мотото „Јас и светот околу мене“, започна со читање на Конвенцијата за правата на детето на одделенските часови, потоа имаше настава во природа и спортски активности. Ќе следуваат и активности како цртање, творење и пишување.

 Сите деца имаат еднакви права и на сите треба да им се даде неопходната поддршка и еднакви можности. Одговорноста за децата е на целата заедница, на сите нас. Светот останува на децата и претставува предизвик да ги научиме да ги спознаат вистинските вредности во животот и да им дадеме сила да истраат и да успеат во овој свет.