Учество на Општински натпревар по географија

На 04.03.2023 година се одржаа општинските натпревари по географија за ученици од VI, VII, VIII и IX одделение. Учество зедоа и учениците од нашето училиште, под менторство на професорката по географија Сања Божиновска Митевска и ги постигнаа следниве резултати:
Меланија Арсовска 6 одд. – Прво место на општинско ниво
Ана Стевановиќ 6 одд. – класификација на регионален
Лука Лрстиќ 6 одд. – пофалница
Сара Ивановиќ 7 одд. – Второ место на општинско ниво
Анѓела Ваљавичарска 7 одд. – пофалница
Сара Стефановиќ 8 одд. – класификација на регионален
Мелани Ангеловска 8 одд. – пофалница

Кога се вложува труд и се работи со многу љубов, успехот е на дланка!

Честитки за учениците!