Ученичката Мелани Ангеловска добитник на II-ра награда

На ден 01.12.2022, во салата на Занаетчиски дом – Куманово се одржа 14-то издание на традиционалната манифестација Литературно – музичка вечер, во организација на ЗГ “Друштво на писатели Куманово”, со поддршка на Општината.

Со лични творби настапија ученици од основни и средни училишта, а на најдобрите им беа врачени признанија за освоените награди. Меѓу добитниците беше и нашата ученичка Мелани Ангеловска, која освои II-ра награда за нејзината песна “ЗОШТО ЈА САКАМ ЗЕМЈАТА НАША”.

Честитки!