Регионален и Државен натпревар по географија

На ден 16.03.2024 година во просториите на ООУ ,,Толи Зордумис”-Куманово се одржа регионален натпревар по Географија со учениците од основното образование во кој учествуваа и учениците од нашето училиште и се здобија со следниве награди:
Меланија Арсовска VII одд.- Прво место и Сара Стефановиќ IX одд.- Трето место и двете под менторство на професорката по географија Сања Божиновска Митевска.
И двете ученички продолжија на држвавен натпревар.

На ден 18.05.2024 година (сабота) се одржа Државен натпревар по предметот Географија за учениците од основното образование. На натпреварот учество зедоа и гордо го претставија нашите ученици и ги постигнаа следниве резултати: Меланија Арсовска VII одд. – пофалница за успешно учество на државен натпревар Сара Стефановиќ IX одд. – трета награда на државно ниво и двете под менторство на професорката по географија Сања Божиновска Митевска.

Честитки!