Почнаа активностите по повод Патрониот празник на нашето училиште

Денес, 28.11.2022, почнаа активностите по повод одбележувањето на Патрониот празник на нашето училиште “Карпош” с. Умин Дол. Оваа недела ќе се нижат различни активности на кои учествуваат ученици од сите одделенија. Првата активност која се одржа денес беше натпревар во шах, на која учество земаа учениците во две групи. Прва група од III, IV и V одделение и втора група од VI, VII и VIII под менторство на психологот на училишето Игор Митровиќ.

Како најдобри учесници во прва група се издвоија:

III место Мартина Антоновска

II место Калина Митиќ

I место Милош Атанасовски

Најдобри во втор група беа:

I место Немања Арсиќ

II место Марио Станковиќ

III место Милица Петковска

Најважно е дека денот беше исполнет со забава, дружба и смеа!