Општински натпревар по математика 2024

На 02.02.2024 година, беше одржан Општинскиот натпревар по математика, на кој од нашето училиште учествуваа учениците Лука Крстиќ и Ана Стевановиќ под менторство на професорката по математика Луција Савевска.

Вложениот труд и знеењето секогаш носат награди, така и овие ученици се здобија со:

Лука Крстиќ VII одд. – III награда

Ана Стевановиќ VII одд. – пофалница

Овие награди се само поттик за понатамошни постигнувања, па им посакуваме уште поголеми успеси на Регионалниот натпревар.

Честитки!