Одбележан Денот на шегата 1-ви април

Априлилили е најчестата фраза што кај нас ќе ја слушнете денеска, први април е еден од најомилените денови на децата, но и возрасните, бидејќи токму на Денот на шегата се празнува среќата, смеењето и маскирањето.

По тој повод вчера, 31.03.2023, учениците од I до V одделение од ООУ Карпош с. Умин Дол и с. Љубодраг, продефилираа во училишните дворови заедно со нивните одделенски раководители.

Буба Мари, принцези, мачиња, војници.. маскирани во најразлични костуми, децата ги презентираа своите маски, со што го одбележаа Денот на шегата 1-ви април.

Уживајте во фотогалеријата!