Месец на книгата

По повод „Месецот на книгата“, а во организација на ЈОУ Библиотека „Тане Георгиевски“ – Куманово, на 20.10.2021 година се одржа награден литературен натпревар на кој учествуваа и ученици од нашето училиште ООУ ,,Карпош” с.Умин Дол -Кумнаово. Учениците твореа поетски и прозни творби на тема „Книгите се уникатно пренослива магија“.Нашата ученичка Анѓела Арсиќ од деветто одделение, а под менторство на проф. Катерина Д. Арсеновска, за својата прозна творба освои втора награда која и́ беше доделена денеска на завршната манифестација на Библиотеката.