Литературно читање по повод Патрониот празник на нашето училиште

По повод Патрониот празник на нашето училиште, денеска се одржа литературно читање на кое покрај учениците од нашето училиште, учествуваа и гостите од ООУ„Магдалена Антова“ и ООУ„Толи Зордумис“ – Куманово.

На литературното читање беа доделени наградите на најдобрите творби од спроведениот литературен натпревар на тема „Патуваме,сонуваме“ на кој учествуваа ученици од четврто до деветто одделение.

Во категоријата од четврто до шесто одделение  беа наградени следниве ученици:

-трета награда: АНДРЕА АРСОВСКА и НЕДА НОВКОВИЌ;

-втора награда: ДУШАН ЦВЕТКОВИЌ и МЕЛАНИЈА АРСОВСКА;

-прва награда: ИВА СТАЈЕВСКА.

Во категоријата од седмо до деветто одделение беа наградени следниве ученици:

-трета награда: АНА СТЕФАНОВИЌ и АНЃЕЛА САВИЌ;

-втора награда: МЕЛАНИ АНГЕЛОВСКА и АНАСТАСИЈА БОШКОВСКА;

-прва награда: АЛЕКСАНДРА ПЕТКОВСКА.

Најуспешните творби беа избрани од страна на комисија составена од членови од ЈОУ Библиотека „Тане Георгиевски“ , а директорката на Библиотеката им ги додели наградите на најдобрите. Во име на училиштето, пак, на присутните гости им беа доделени благодарници.