Донација од Бучен Козјак за почетокот на новата учебна година

За почетокот на новата учебна година, Бучен Козјак донираше школски прибор и брендирани ранчиња на дечиња во неколку училишта, меѓу кои едно од нив беше и нашето ООУ Карпош с. Умин Дол.

Бучен Козјак како подржувачи на проектот Ментор Тутор во реализација на Хесед, изготвија пакетчиња за корисниците при малите групни домови во ЈУ 11 Октомври Скопје.

Во дел од останатите основни училишта во Куманово беа поделени тетратки и распоред за часови.

Тие им посакаа на дечињата успешна школска година.

Им благодариме!