Втор ден активности по повод Патрониот празник на нашето училиште

Денес, 29.11.2022, продолжија активностите по повод Патрониот празник на нашето училиште ООУ Карпош с. Умин Дол. Покрај натпреварот по пинг понг, учениците ги истакнаа своите вештини и во литературно творење.

Најдобрите во пинг понг од III до V одделение беа:

I-во место Никола Цветковски V одд.

II-ро место Неда Новаковиќ V одд.

III-то место Давид Докмановиќ III одд.

Најдобрите во пинг понг од VI до IX одделение беа:

I-во место Марко Ваљавичарски IX одд.

II-то место Валериј Љубеновски IX одд.

III-то место Лазар Обрадовиќ VIII одд.

Литературното творење беше на тема “Патуваме – сонуваме”. Учество зедоа учениците од четврто до деветто одделение.